Skip to content
null
Ultralydsscanning

Ultralydsscanning bruges til at vurdere skaden og teste behandlingens effekt. Ultralydsscanning er i dag en integreret del af den kliniske undersøgelse indenfor reumatologi og idrætsmedicin. Med en scanner kan man danne sig et detaljeret billede af muskler, sener, ligamenter, slimsække og knogler – faktisk så detaljeret, at man meget præcist kan bedømme vævets tilstand og på den måde udpege dit problem.

Ultralydsscanning-behandling-fysiodanmarkhilleroed2-2500x1500

Vejen til en velfungerende krop

Fysioterapeutisk behandling

Med en ultralydsscanning vil vi kunne se eksempelvis en betændelse i en seneskede, en irriteret achillessene eller en forkalkning i en senetilhæftning.

Ultralydsscanning er relativt nyt indenfor fysioterapi, men vi har siden efteråret 2005 arbejdet med ultralydsscanning på klinikken og vores erfaring – og entusiasme er stor.

 • Det er specielt i forbindelse med chokbølgebehandling samt sportsskader at vi anvender ultralydsscanningen til at identificere og udmåle den nøjagtige placering af det skadede område.
 • Vi kan også bruge ultralydsscanning som et led i den fysioterapeutiske undersøgelse, da en scanning kan sætte os i stand til at afgøre typen og omfanget af en given skade, så den mest optimale behandling straks kan iværksættes.
 • Derudover bruger vi ultralydsscanning til at vurdere effekten af det behandlingsforløb, patienten er i gang med. Scanning er et objektivt måleredskab, der meget præcist kan afgøre, om en vævsskade eksempelvis heler som den skal, om en hævelse reduceres som ventet eller om en muskel kan aktiveres som den skal.
 • Endelig kan en scanning også hjælpe os med at afgøre, om en du skal henvises til anden behandling (f.eks. medicinsk eller kirurgisk).

Ultralydsscanning er en tillægsydelse.

Ny kunde
Første gang du bestiller tid bedes du ringe til os.

Skal du hurtigt til?
Går du uden om sygesikringen, kan du komme hurtigere til.

Er du allerede kunde?
Book selv via vores online bookingsystem.

Hvordan udføres en ultralydsscanning?

Når du kommer ind til din fysioterapeut, vil du komme til at sidde/ligge på briksen og få smurt gelé på huden på den kropsdel, der skal scannes.
Scanneren bevæges frem og tilbage over huden, mens den sender lydbølger ind gennem hud og muskler med videre.

Lydbølgerne oversættes til et billede, der vises på en fjernsynsskærm og din fysioterapeut vil kunne se meget detaljeret hvor skaden sidder hvad den består af og hurtigt vurdere et behandlingsforløb.

ultrslydsscanning-hvordan-fysioterapi-fysiodanmark-hilleroed

ALT DET PRAKTISKE

Første konsultation

Du skal have en korrekt diagnose, og det kræver en grundig undersøgelse for også at afdække dine behov. Undersøgelsen bliver udgangspunktet for dit behandlingsforløb.

Første gang du kommer til behandling eller undersøgelse, skal du have en gyldig henvisning fra lægen. Din læge kan have lavet en elektronisk henvisning, der automatisk bliver sendt til os.
Hvis du er forsikringskunde fra f.eks. SOS, Dansk Sygesikring eller PFA, skal du blot medbringe den bekræftelse, du har fået tilsendt. Husk at medbringe et lagen til din konsultation.

Medbring:

 • Gyldig elektronisk henvisning fra lægen
 • Evt. bekræftelse fra forsikringsselskab
 • Eget lagen

Den rette behandlingsform for dig

Holdet i fysioterapien har alle en grundlæggende fysioterapeutuddannelse og holder sig løbende opdateret via kurser, foredrag samt gennem nyeste faglitteratur.

Det giver dig mulighed for at få den behandling, der hjælper dig bedst, og der er følgende muligheder:

 • Akupunktur
 • Chokbølge (Shockwave)
 • Hjemmebehandling
 • K-Laser
 • McKenzie
 • Ryg- og Sportsskader
 • SuperSole
 • Ultralydsscanning

Hurtig Adgang

Vi tilbyder også behandling uden lægehenvisning.

Hurtig Adgang er til dig, der har behov for at komme til behandling hos en fysioterapeut hurtigst muligt og uden lægehenvisning.

Læs mere her

Search